Arama:
Boyutsal kalibrasyon

Boyutsal kalibrasyon yüksek doğruluğa sahip çelik/seramik mastarlar ile yapılır. Aşağıda piyasada çokça kullanılan boyutsal ölçüm cihazlarının kalibrasyonunda kullanılan referans cihazlar verilmiştir.

Kalibrasyonu Yapılacak Cihaz             Kullanılan Referans cihaz

Kumpas                                                            Blok mastarlar , halka mastarlar

Mikrometre                                                     Mikrometre kalibrasyon mastarları, optik camlar

Kalınlık Ölçer                                                  Blok mastarlar

Çelik cetvel, şeritmetre                                 Mastar çelikcetvel

Kaplama kalınlık ölçer                                  Kalınlık folyeleri

Kalınlık folyesi                                                Bilye uçlu mikrometre

Grindometre                                                    Komperatör saati

 

Akreditasyonda gönüllülük esastır.

Başarı her birey için farklı tanımlanır. Benim için bir hedefe ulaşıp yeni hedef belirlemektir BAŞARI. Hayatın gerçekleri başarıyı geciktirebilir ancak karınca misali ulaşamasak ta hedefimiz için çaba harcamak takdir nedenidir. TÜRKAK akreditasyonu belirlediğimiz bir hedefti. Ve bu hedefe 1 yıllık meşakkatli bir süreç sonunda (16.02.2022)  ulaşabilmek bizim için büyük bir mutluluk. Her ne kadar akreditasyon bir gönüllük işi olsa da günümüz şartları bunu mecburiyet haline getirmiştir. Gönülden bağlandığımız metroloji dünyasında bir otorite olan TÜRKAK tarafından uygun görülerek sertifika almamız yeni hedefler belirlemek için bizi tabiri caizse kamçılamaktadır.

Blog sayfamızda firmamızın gelişmelerinin yanında metroloji dünyasına dair elde ettiğimiz bilgileri paylaşmaya ve bu alanda bilgi sahibi olmak, kendini geliştirmek hatta akredite olmak isteyen her kurum için destekleyici çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.

 

Kalibrasyon

Halk arasında kalibrasyonun ne olduğu pek bilinmese de bazen ayarlama ile karıştırılmaktadır. Aslında; bir röntgen uzmanının, doktor tarafından istediği röntgen filmini çekmesi ve doktora iletmesi ile kalibrasyoncunun cihazın durumunu belirleyerek müşteriyi bilgilendirmesi aynı işlemdir.

Kalibrasyon firması müşteri cihazlarını, uluslararası izlenebilirlikle en üst düzeydeki referans cihazlara bağlı olan kendi cihazları ile belirli koşullar altında belirli yöntemlerle karşılaştırır. Elde ettiği verilerde düzeltmeleri yaparak müşteriye kalibrasyon sertifikasını sunar.

Müşteri kalibrasyon sertifikasındaki verilere bakarak cihazını nasıl kullanacağına karar verir.